Sinulla pitää matkustaessasi olla mukana voimassa oleva passi ja oleskelulupakortti. Ilmoita kuitenkin matkustamisesta omaan vastaanottokeskukseesi. Lue Tilapäinen suojelun Ukrainasta paenneille -sivulta ohjeet, miten voit tehdä ilmoituksen. Samalta sivulta löydät myös toimintaohjeet, jos aiot poistua Suomesta pysyvästi. Jos olet hakenut myös turvapaikkaa ja poistut Suomesta, Maahanmuuttovirasto tekee turvapaikkahakemukseesi raukeamispäätöksen.
Virkailija tekee kanssasi peruutusilmoituksen lomakkeelle. Jos peruutat tilapäisen suojelun hakemuksen, sen käsittely päättyy ja Maahanmuuttovirasto tekee päätöksen hakemuksen raukeamisesta. Raukeamispäätöksestä ei voi valittaa hallinto-oikeuteen. 53. Minulla on tilapäisen suojelun oleskelulupa toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa. Voiko silti tulla Suomeen hakemaan tilapäistä suojelua? Kyllä voit. Esimerkkitapauksessa sinulle on myönnetty tilapäistä suojelua Slovakiassa, mutta haluat tulla Suomeen hakemaan tilapäistä suojelua. Kun haet tilapäistä suojelua Suomessa, kerro poliisille tai rajaviranomaiselle, että sinulla on tilapäisen suojelun oleskelulupa Slovakiassa.
Katso tarkemmin kysymys: Miten peruutan tilapäisen suojelun hakemukseni? Jos et peruuta tilapäisen oleskelulupaasi Suomessa, Maahanmuuttovirasto peruuttaa sen, kun saamme tiedon, että olet saanut tilapäisen suojelun oleskeluluvan toisesta EU-maasta. 55. Minulla on tilapäisen suojelun oleskelulupa Suomessa ja perheenjäsenelläni Saksassa.
Katso kysymys: Miten peruutan tilapäisen suojelun hakemukseni? 50. Voinko matkustaa Ukrainaan, kun olen hakenut Suomesta tilapäistä suojelua? Voit matkustaa Ukrainaan, jos sinulle on myönnetty oleskelulupa tilapäisen suojelun perusteella. Matkan kestolle ei ole rajoituksia. Jos odotat päätöstä tilapäisen suojelun hakemukseesi, katso kysymys: Saanko matkustaa, kun odotan päätöstä tilapäisen suojelun oleskelulupaani? Ilmoita matkastasi aina omaan vastaanottokeskukseen. Matkalla voi olla vaikutusta vastaanottopalveluihisi. Tutustu ohjeeseen Matkustaminen ja vastaanottopalvelut matkan aikana (pdf). 51.
Lue lisää kausityöoleskeluluvan hakemisesta. 44. Olemme kausitöihin tuleva pariskunta Ukrainasta. Meillä on kausityötodistukset. Meillä on mukanamme kaksi lasta. Mitä lupia lapset voivat hakea? Jos lapsillanne on biometriset passit, he voivat oleskella Suomessa ilman viisumia 90 vuorokautta. 45. Voinko hakea tilapäistä suojelua, vaikka kausityölupa vielä voimassa? Voit hakea tilapäistä suojelua, vaikka sinulla on vielä kausityöoleskelulupa tai kausityötodistus voimassa. Lue ohjeet sivulta Tilapäinen suojelu. 46. Mitä jo jätettyjen kausityöhakemusten kanssa tapahtuu? Voinko hakea tilapäistä suojelua? Jatkamme kausityöhakemusten käsittelyä Maahanmuuttovirastossa normaalisti.
Kuinka pitkä oleskelulupa on tilapäisen suojelun lupa perusteella? Myönnämme kaikki tilapäisen suojelun luvat 4. 3. 2024 asti. Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia lakimuutoksen perusteella 19. 1. 2023 alkaen. Lupia jatketaan 4. 2024 asti. Sinun ei tarvitse itse hakea oleskelulupasi jatkamista. Lue lisää asiakastiedotteestamme: Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 4. 2024 asti - sinun ei tarvitse itse hakea jatkolupaa. 3.
49. Saanko matkustaa, kun odotan päätöstä tilapäisen suojelun oleskelulupaani? On suositeltavaa, että odotat päätöstä tilapäisen suojelun hakemukseesi Suomessa. Jos olet tehnyt hakemuksesi Suomessa, voit oleskella Suomessa hakemuksen käsittelyajan, vaikka viisumivapaa oleskeluaika tai viisumisi voimassaolo tänä aikana päättyisikin. Jos poistut Suomesta ja aiot palata pian takaisin, ilmoita asiasta omaan vastaanottokeskukseesi. Kerro milloin olet lähdössä ja kuinka pitkäksi aikaa Suomeen paluupäivämäärä, jos se on tiedossa.
Jos et ole Ukrainan kansalainen, esitä lisäksi Ukrainan myöntämä oleskelulupakortti tai muu asiakirja, jolla osoitat, että olet oleskellut Ukrainassa laillisesti. Jos tulet Suomeen perheesi kanssa ja sinulla on asiakirjoja perhesuhteista, esitä myös nämä. Jos sinulla ei ole voimassa olevaa passia, voit silti hakea tilapäistä suojelua. Tilapäistä suojelua voidaan myöntää, vaikka sinulla ei olisi voimassa olevaa matkustusasiakirjaa. 6.
Järjestöt Ukrainan tukena - Fingo
Suomi–ukraina-sanakirja - Gaudeamus verkkokauppa
Voinko saada vapaaehtoisen paluun tukea Ukrainaan? Tuettua vapaaehtoista paluuta ei ole mahdollista järjestää tällä hetkellä Ukrainaan maan tilanteen vuoksi. Seuraamme Ukrainan tilanteen kehittymistä ja tiedotamme, kun tuettu vapaaehtoinen paluu on jälleen mahdollista järjestää Ukrainaan. Hakemuksen peruuttaminen 52. Miten peruutan tilapäisen suojelun hakemukseni? Ilmoita henkilökohtaisesti Maahanmuuttoviraston virkailijalle, poliisille, rajaviranomaiselle tai vastaanottokeskuksessa sen johtajalle tai apulaisjohtajalle, että haluat peruuttaa tilapäisen suojelun hakemuksesi.
Ilmoita kuitenkin aina palkkatulosi kokonaisuudessaan vastaanottokeskukselle. 27. Vaikuttavatko perheenjäseneni palkkatulot minun vastaanottorahani määrään? Kyllä, vastaanottoraha on perhekohtainen etuus, jonka määrä ratkaistaan aina koko perheelle yhteisesti. Vastaanottorahan määrässä huomioidaan kaikkien perheenjäsenten käytettävissä olevat tulot ja varat. 28. Vaikuttaako ulkomaille matkustaminen vastaanottorahani määrään? Vastaanottorahaa voidaan myöntää vain Suomessa oleskeleville henkilöille.
Lähetä pyyntö todistuksesta osoitteeseen migri@migri. fi. Jos sinulla ei ole vielä työpaikkaa ja et tarvitse todistusta, voit odottaa päätöstä. 32. Saanko tehdä töitä, kun odotan päätöstä tilapäisen suojelun hakemukseeni? Kyllä saat. Sinulla on oikeus tehdä töitä heti sen jälkeen, kun olet rekisteröinyt tilapäisen suojelun hakemuksen poliisilla tai rajaviranomaisella. 33. Saanko tehdä palkatonta työharjoittelua, kun odotan päätöstä tilapäisen suojelun hakemukseeni? Saat tehdä. 34.
Merkitse lisäksi ilmoitukseen omat tietosi: etu- ja sukunimi ja Maahanmuuttoviraston asiakasnumero Lähetä ilmoitus Omaan vastaanottokeskukseesi. Löydät vastaanottokeskuksen yhteystiedot verkkosivuiltamme sivulta Vastaanottokeskukset. Huomioi: Jos olet hakenut Suomesta myös turvapaikkaa ja poistut Suomesta vain lyhyeksikin aikaa, Maahanmuuttovirasto tekee turvapaikkahakemukseesi raukeamispäätöksen. Jos poistut Suomesta ja et aio enää palata takaisin Suomeen, peruuta tilapäisen suojelun hakemuksesi Suomessa. Jos myöhemmin palaat Suomeen ja et ole hakenut tilapäistä suojelua muualta, voit tehdä uuden tilapäisen suojelun hakemuksen.
Lahjoita Ukrainan lapsille - UNICEF
Vastaanottokeskus on yhteydessä eläinlääkäriin, joka järjestää lemmikillesi tarvittavat rokotukset. On erittäin tärkeää saada kaikki lemmikit rokotettua. Tarttuvien eläintautien varalta lemmikin täytyy pysyä eristyksessä 90 päivän ajan. Lue lisää Ruokaviraston lemmikkieläinohjeesta. 19. Voinko hankkia Suomessa uuden lemmikin ja majoittua sen kanssa vastaanottokeskukseen? Et voi majoittua vastaanottokeskuksessa Suomessa hankkimasi lemmikkieläimen kanssa.
Suomen Ukrainalaiset: Etusivu
Kun saat tilapäisen suojelun oleskeluluvan Suomesta, Slovakian viranomaiset peruuttavat tilapäisen suojelun oleskelulupasi ja siihen liittyvät oikeutesi Slovakiassa, koska tilapäistä suojelua ei voi saada yhtä aikaa kahdesta Euroopan unionin jäsenvaltiosta. 54. Minulle on myönnetty tilapäisen suojelun oleskelulupa Suomessa. Voinko myöhemmin hakea tilapäistä suojelua toisessa EU-maassa? Kyllä voit. Jos haluat poistua Suomesta ja hakea tilapäistä suojelua toisessa EU-maassa, peruuta tilapäisen suojelun oleskelulupasi Suomessa, koska tilapäistä suojelua ei voi saada yhtä aikaa kahdesta Euroopan unionin jäsenvaltiosta.
Tilapäinen suojelu (päivitetty 28. 2022) Oleskeluluvat Kansalaisuus Turvapaikanhakijat (päivitetty 30. 9. 2022) Avustukset, lahjoitukset ja auttaminen (päivitetty 28. 2022) Kuljetukset Majoituksen tarjoaminen (päivitetty 30. 2022) Aiheesta muualla Tilapäinen suojelu Yleistä tilapäisestä suojelusta (päivitetty 30. 2022) Ukrainassa olevat perheenjäsenet Asettuminen Suomeen (päivitetty 28. 2022) Tilapäinen suojelu, työnteko ja opiskelu Tilapäinen suojelu ja kausityö Tilapäinen suojelu ja matkustaminen (päivitetty 28.
Ukraina - Wikipedia
Ukraina - Suomenkuvalehti.fi
Ukraina ylistää Suomea kiitosvideolla: "Keitä me olemme
Voit järjestää majoituksesi itse, lue lisää majoittumisesta yksityismajoitukseen. 20. Olen hakenut Suomesta tilapäistä suojelua. Mitä vastaanottopalveluita voin saada? Sinun on mahdollista saada vastaanottokeskuksesta erilaisia vastaanottopalveluita, esimerkiksi terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluita ja vastaanottorahaa. Vastaanottorahaa voit saada, jos sinulla ei ole omia tuloja tai varoja. Tilapäistä suojelua hakeneet ovat vastaanottolain piirissä ja heillä on oikeus samoihin vastaanottopalveluihin kuin turvapaikanhakijoilla. 21.
23. Saanko vastaanottorahaa? Voit tarvittaessa hakea ja saada vastaanottorahaa. Mahdolliset käytössäsi olevat varat ja ansiotulot vaikuttavat siihen, saatko vastaanottorahaa ja kuinka paljon. Vastaanottorahahakemus tehdään vastaanottokeskuksessa. Hakemuksessa sinun tulee ilmoittaa käytössäsi olevat varat ja ansiotulot. Saat lisätietoa ja neuvoja hakemuksen täyttämiseen vastaanottokeskuksesta. Vastaanottokeskus maksaa vastaanottorahan ensisijaisesti prepaid-kortille tai suomalaiselle pankkitilille. 24. Mistä alkaen voin saada vastaanottorahaa? Voit saada vastaanottorahaa siitä alkaen, kun olet hakenut tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa.
Saapuminen Suomeen Ukrainan sodan seurauksena
2022) Hakemuksen peruuttaminen (päivitetty 30. 2022) Yleistä tilapäisestä suojelusta 1. Kuka voi saada tilapäistä suojelua? Tilapäistä suojelua voidaan myöntää vain Ukrainan kansalaisille, jotka eivät voi palata takaisin Ukrainaan Venäjän hyökkäyksen takia. Euroopan unionin ja Schengen-sopimuksen ulkopuolisten maiden kansalaisille ja kansalaisuudettomille, jotka ovat oleskelleet Ukrainassa laillisesti ja joiden paluu lähtömaahan turvallisesti ja pysyvästi ei ole mahdollista. Ukrainalaisten ja Ukrainassa kansainvälistä suojelua tai vastaavaa kansallista suojelua saaneiden perheenjäsenille, jos perheside on muodostettu Ukrainassa ennen 24.
Perheenjäsen voi olla myös itse oikeutettu tilapäiseen suojeluun. Katso tarkemmin kysymys Kuka voi saada tilapäistä suojelua? Asettuminen Suomeen 15. Missä voin majoittua? Jos haet tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa, voit majoittua vastaanottokeskukseen. Asuminen vastaanottokeskuksessa järjestetään niin, että voit asua yhdessä lähiperheenjäsentesi kanssa, esimerkiksi puolison tai alaikäisten lasten. Ilman huoltajaa olevat alaikäiset majoittuvat alaikäisille tarkoitettuun vastaanottokeskukseen. Keskuksia on eri kokoisia ja eri puolella Suomea. Sinut ohjataan siihen keskukseen missä on tilaa.
Suomi - Ukraina-silta ry. | Facebook